RKEDO 35+ – Bomenknuffelaars
381
post-template-default,single,single-post,postid-381,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Akkerstraat 32 is te huur. Voor de leuke benedenwoning in Amsterdam-Oost, die 61 vierkante meter telt, betaal je per maand € 719,82. En dat is inclusief servicekosten. Nu denk je misschien wat moet ik hiermee maar Akkerstraat 32 is het huis waar niemand minder dan Johan Cruijff zijn jeugd heeft doorgebracht. Ik zou het bijna overwegen. Dan kan ik tegen iedereen vertellen dat ik in het huis van Johan Cruijff woon. En dan hoef ik het niet meer te hebben over weer een verloren voetbalwedstrijd tegen een onbeduidend clubje uit Koggenland. Want zondag verloren wij gewoon voor de tweede keer deze maand van Sjors en daar kun je dan maar beter over zwijgen. De oorzaak van deze nieuwe nederlaag is simpel. Zij maakten meer doelpunten dan wij.

Als we om 9.30 uur moeten voetballen dien je om 9.00 uur aanwezig te zijn. Jarno die met zijn hoofd al bij de bekerfinale zat, kwam echter pas om 9.03 uur aankakken. Voor elke minuut die hij te laat was, had hij een excuusdochter bij zich en zo wist hij toch een basisplaats te verwerven. Ik had maar weer eens over mijn hart gestreken maar de touwtjes moeten we niet laten vieren, die moeten juist worden aangehaald. Cruijff had gezegd: ‘Als je te laat bent, moet je eerder vertrekken.’ En daar valt geen speld tussen te krijgen.

Ondanks het aan de laars lappen van de regels voetbalden we niet onaardig. Ons verdedigende systeem leek zijn vruchten af te werpen want Sjors kreeg nauwelijks kansen en wij kwamen zowaar op een 1-0 voorsprong via Frans. De Argentijn Jorge Valdano zei ooit: ‘een defensieve tegenstander bestrijden is even erg als de liefde bedrijven met een boom’. In Spierdijk heb je dan kennelijk veel bomenknuffelaars want binnen een minuut na de openingstreffer produceerde Sjors al de gelijkmaker terwijl we toch echt van plan waren met een voorsprong de rust te halen.

In de tweede helft bleef het lang 1-1 maar uiteindelijk gingen de bomenknuffelaars met een 1-4 overwinning naar huis. Gelukkig was het kwik al boven de twintig graden gestegen en wonnen we glansrijk de derde helft op ons fraaie terras. Morgen, op de verjaardag van Johan Cruijff, wordt het geen goed terrasweer. Voor de Akkerstraat 32 in Betondorp wordt een temperatuur voorspeld van 14 graden. Dan kan geen toeval zijn.