RKEDO 35+ – Op slot
433
post-template-default,single,single-post,postid-433,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO 35+ – Op slot

Vandaag (13 mei) is het 35 jaar geleden dat Johan Cruijff afscheid nam als voetballer. Tijdens de wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle ging hij tien minuten voor tijd op de schouders van Ben Wijnstekers en Stanley Brard en onder groot applaus van het veld. Cruijff had in het zielloze duel voor de gelijkmaker gezorgd in de uiteindelijk met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Als je toen nog niet was geboren heb je niets te zoeken bij RKEDO 35+. Als je het echter net als ik nog op je netvlies hebt staan, mag je volgend jaar uitkomen voor RKEDO 45+. We gaan namelijk veranderen van competitie. We worden ouder en daar horen moeilijke keuzes bij. Stoppen zoals Cruijff en gisteren Van Persie is voor ons geen optie. Stoppen doe je met roken niet met voetbal.

De vijftigers winnen aan terrein binnen onze selectie en daarom is het een wijs besluit. Long John voegde zich dinsdag nog bij de 50-plussers en spontaan schoot zijn knie op slot. Een corpus liberum oftewel een los stukje kraakbeen zwerft door zijn knie en heeft de boel op slot gezet. Vandaag is het stukje weggezogen waardoor we hem gisteren moesten missen. En we hadden hem zo goed kunnen gebruiken tegen Grasshoppers. De ploeg uit Hoogwoud heeft alle wedstrijden nog gewonnen en kan met een gemiddelde uitslag van 3,75 – 0,75 prima doelcijfers overleggen. Wij wilden dan ook de boel op slot gooien. Dat was de enige manier om een resultaat te boeken. En dan is John een van de eerste die je opstelt. De tegenstander gaat dan namelijk de bal hoog voor de pot gooien en dan komt de lengte van Long John goed van pas.

Maar ook zonder hem ging het aanvankelijk niet onaardig. We hielden lang stand, kregen zelfs een paar kansjes maar vlak voor rust kwamen we toch met 1-0 achter. In de tweede helft begonnen we goed maar toen ik een bal met mijn schouder van richting veranderde zodat Tom kansloos was, was een nederlaag onafwendbaar. Maurits liep vervolgens Corwin omver waardoor hun aanvoerder Paul mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. Tom stopte de penalty echter maar vlak voor tijd moest hij toch nog een keer vissen. Grasshoppers is hard op weg om kampioen te worden en dat terwijl ze gemiddeld misschien nog wel ouder zijn dan wij. Nu maar hopen dat ze niet ook overstappen naar de 45+.

Geen reactie's

Geef een reactie