RKEDO 35+ – Loek’s leed
423
post-template-default,single,single-post,postid-423,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO 35+ – Loek’s leed

Dat het bij ons piept en kraakt is natuurlijk geen geheim. Klachtenvrij aan een wedstrijd beginnen is er al jaren niet meer bij. De een komt daar openlijker voor uit dan een ander maar de meesten lopen er niet mee te koop. Gewoon dat veld op, niet zeuren, als je eenmaal voetbalt, merk je het niet meer.
Door de fysieke problemen hadden we vorige week een selectie van maar liefst vijftien spelers. En die waren nodig ook. Gisteren tegen VVS’46 hadden we er maar veertien tot onze beschikking. Dat waren er bijna dertien want Mark was net terug uit Marrakesh. En de autoritjes gecombineerd met zijn bed van inferieure kwaliteit in de Marokkaanse stad hadden hem rugklachten bezorgd. Mark twijfelde dan ook hevig of hij wel moest gaan voetballen maar ondanks zijn fysieke ongemakken verscheen hij aan de aftrap.
 
‘Marrakesh, wat moet je daar nou?’, vroeg Loek zich af en Loek kan het weten want hij is er geweest. Woordkunstenaar Loek stelde gelijk voor om Mark voortaan Mark S. te noemen maar waar die S dan voor staat, daar kwam hij maar niet uit.
 
Ook Long John was net terug uit Marrakesh en dat is natuurlijk niet de ideale voorbereiding voor een wedstrijd. Een paar dagen rust nemen voordat je een prestatie moet leveren is ideaal. En dat weet Loek ook. Alleen neemt hij het wel heel serieus. Loek neemt geen enkel risico. Hij wil koste wat kost fit aan zijn geplande skivakantie beginnen en staat daarom al weken aan de kant, bang om een blessure door het voetbal op te lopen. Ter compensatie had hij aangeboden om te vlaggen maar toen het bleek te regenen in Spanbroek zocht hij de comfortabele dug-out op en liet hij het vlaggen over aan Maurits. Loek is niet gek.
 
We begonnen extreem slecht aan de wedstrijd en al snel keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Het was één grote chaos bij ons en een afstraffing dreigde. Het was goed dat Mark S er toch bij was want hij onttrok zich aan de malaise en zijn rust in balbezit straalde over op de rest van het elftal. In plaats van de ballen paniekerig weg te trappen werd er ineens gezocht naar een medespeler. Balbezit was de sleutel.
 
Edward, gooide er in de verdediging nog een ‘Frenkie-de-Jongetje’ uit waarmee hij met vol risico twee aanvallers voor schut zette. Het was het moment waarop definitief het vertrouwen in een goede afloop terugkeerde. En nog voor de rust kwamen we na een goed lopende aanval over rechts op gelijke hoogte via Patrick.
 
Helaas konden we BasF en Mark S niet meer inzetten in de tweede helft. Zij zochten de warme douche op tegen het piepen en kraken. Voetballen bij RKEDO35+ is dan ook een soort ‘survival of the fittest’ want in de tweede helft konden ook Bas P. en Patrick niet verder waardoor Loek alsnog de vlag moest gaan hanteren. Zeiknat werd hij in zijn zondagse kloffie en dan gleed hij ook nog bijna op zijn kont met zijn ‘gewone schoenen’ op het drassige veld. Het was lijden langs de lijn en Maurits die dat de eerste helft ook had ervaren had medelijden met hem. Om Loeks’ leed te verzachten schoot hij daarom een vrije trap vanaf links in de verre kruising, zoals Lasse Schöne dat dinsdag deed in Bernabeu. En met die fraaie treffer stelde hij de overwinning veilig.
Geen reactie's

Geef een reactie