RKEDO 35+ – Superhelden
420
post-template-default,single,single-post,postid-420,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO 35+ – Superhelden

Je kunt het gerust een stunt noemen, die actie van Energiedirect om Romario op een carnavalswagen door Lampegat te rijden. ‘Jaaa, daar is Romariooo’ stond er groot op de praalwagen en tussen de Braziliaanse klanken door klonk voortdurend ‘Ja daar is Romario’, het liedje waar Samba Souza, een gelegenheidsalias van Peter Koelewijn, in 1993 een hit mee had.

‘Ja daar is Romario
Ster uit Rio de Janeiro
Hij kan draaien, hij kan kappen
Het is bijna niet te snappen
Ja, die jongen steelt de show’.

En de show stelen deed de spits in Eindhoven zeker. Drie keer werd de Braziliaan kampioen met PSV en dat zegt meer over Romario dan over PSV. Als je ons Romario geeft, maken we in mei ook een rondje op een platte kar.

Maar wij hebben geen Romario, de enige kans die wij hebben om met een platte kar door het dorp te mogen is met carnaval. En gisteren was de ultieme kans. Het thema was namelijk superhelden. Maar hoe geloofwaardig is het als wij ons als RKEDO-35+ op een kampioenskar al op 3 maart zouden laten toejuichen? Nee, daar moest een list voor bedacht worden.

De derby tegen Kwiek’78 hadden we om die reden verzet van 27 januari naar 3 maart. Als we die wedstrijd namelijk zouden winnen pasten we perfect in het superheldenthema. Ex-prins Brammelaer bedankte echter bij voorbaat voor de eer zodat het ex-prins Polleke de kar moest trekken. Maar Polleke Poland had er niet op gerekend dat we Philip voor de gelegenheid bij de selectie hadden gehaald. En Philip en carnaval gaat nu eenmaal niet goed samen. Dat is net zoiets als Philip en PSV. Philip is een geboren Amsterdammer en dan voegt dat gewoon niet al is RKEDO nog altijd Philip’s sportvereniging. De platte kar werd dan ook afbesteld en de optocht gehalveerd.

Omdat wij niet in onze witte shirts mochten aantreden, Kwiek heeft immers ook witte shirts, verschenen we verkleed in volledig groene tenues als een soort sperziebonen aan de aftrap. De prijs voor best verklede speler ging echter naar Martijn van Kwiek’78. De handige middenvelder zag er uit als oorlogsslachtoffer. En voetbal is oorlog dus Martijn had het goede voorbeeld aan zijn teamgenoten gegeven want zij werden slachtoffer van onze dadendrang.

En zo ging de belangrijkste prijs van de dag naar ons en dat kwam door Maurits. Hoewel we al veertien spelers hadden werd Maurits last-minute als vijftiende man aan de selectie toegevoegd. En dat bleek een gouden greep. Op aangeven van Ed tekende hij namelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd waardoor we voorlopig als superhelden door het dorp kunnen. En daar hebben we geen platte kar voor nodig.

Geen reactie's

Geef een reactie