RKEDO Veteranen 1 – K3
323
post-template-default,single,single-post,postid-323,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO Veteranen 1 – K3

Hoe moeilijk kan het zijn? Dat is de vraag die velen hebben over de naamsverandering van de Amsterdam Arena in het Johan Cruijff Stadion. Het is echter geen één-tweetje, we leven nu eenmaal in een tijd waar geld het wint van sentiment. Wie betaalt, bepaalt, dat is nu eenmaal zo. Dichter bij huis gaat het immers ook op die manier. Waarom is anders ons prachtige sportcomplex nog niet omgedoopt tot het Bertus Braas Sportpark? Misschien wel omdat een sponsornaam aan De Krom geven dan niet meer tot de mogelijkheden behoort. Er gaan namelijk geruchten dat Kramer Keukens die sponsoring wel op zich wil nemen. Gisterochtend werd Edwin Burggraaf van de betreffende keukenboer uit Avenhorn immers al op De Krom gesignaleerd. De Kramer Keukens Krom, dat klinkt ook gewoon goed. Hoe langer ik erover nadenk hoe beter ik het idee vind. De naam alleen boezemt al angst in. Tegenstanders zullen hun broek al hebben volgescheten voordat ze naar de KKK afreizen. Rijper voor de slacht kun je niemand treffen waardoor de kampioenschappen zich in rap tempo zullen opvolgen.

Zo ver is het echter nog niet maar gisteren kwamen de vijfendertigplussers van Kwiek’78 op bezoek en dat deden ze ook met enige angst. Op het sportpark aan Het Veer wonnen we in januari van dit jaar immers al en in de onderlinge derby’s wordt er altijd op het scherps van de snede gestreden. Gisteren leken beide ploegen daar nog wel een schepje bovenop te doen. Vanaf het begin was echter duidelijk dan we op het gras beter tot ons recht kwamen dat onze buren, al kreeg Bundy een grote kans maar die werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Alex. Erik had ons toen al op voorsprong gezet met een geweldige stift van ruim twintig meter. En nog voor de pauze schoot Fren de voorzet van Philip tegen de touwen waarmee hij nu de tweede plaats achter topscorer Frans inneemt op de goudenschoenlijst. Omdat we er ook in de tweede helft in slaagden om het gevaar Pieter aan banden te leggen en onze rijzende ster Peter vakkundig Bundy wist te neutraliseren op een manier waarop alleen Peter dat kan, hielden we voor het eerst de nul in deze competitie. En na een discussie over een vrije trap of een inworp was de organisatie bij Kwiek’78 helemaal zoek waar Philip optimaal van profiteerde door de derde en laatste treffer te maken.

Geen reactie's

Geef een reactie