RKEDO Veteranen 1 – Geen winterstop
296
post-template-default,single,single-post,postid-296,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO Veteranen 1 – Geen winterstop

We voetballen niet in de Premier League, dat weet ik ook wel maar het begint er wel op te lijken. Manchester United speelde sinds onze laatste wedstrijd op 4 december maar liefst negen keer maar ook wij hebben geen winterstop. In onze poule is alleen op de zondagen 25 december en 1 januari geen wedstrijd afgewerkt maar dat zijn nu eenmaal nationale feestdagen. Dat Sjors op 11 december niet kwam opdagen en de KNVB op 18 december voor ons geen wedstrijd had ingepland, daar konden wij niks aan doen maar gelukkig kwam aan die voetballoze zondagen gisteren een einde.

De inhaalkraker tegen Sjors stond dus al op 8 januari op het programma. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo vroeg in het jaar een competitiewedstrijd heb gespeeld. Dit affiche is tijdens menig kerstmaal in Spierdijk en De Goorn uitvoerig besproken. En voor de Kerst wilde doelman Wim Laan al een weddenschap met me afsluiten. Als ik bij hem zou scoren zou ik vijf euro krijgen en als het me niet lukte moest ik hem vijf euro geven. Ik heb sinds mijn komst naar de veteranen, anderhalf jaar geleden, nog geen doelpunt gemaakt en ik ben redelijk goed in kans berekenen dus die weddenschap ging ik niet aan.

Door de afgelastingen van zaterdag was het de eerste wedstrijd van beide clubs in 2017 en dan rijst de vraag: kan Sjors na 2016, het succesvolste jaar uit de geschiedenis van de club, ook dit jaar weer potten breken? Afgaande op het resultaat van gisteren (1-3) zou je zeggen ja, maar voetballen kunnen ze net als wij niet echt. Ja, Dennis Kenter liep bij Sjors, onder toeziend oog van zoon River, wel aardig te ballen maar die is dan ook op De Krom opgeleid. Dennis zou een welkome versterking zijn voor ons team maar misschien moeten we onze pijlen alvast richten op River. Als hij net zo clubtrouw is als zijn vader is de kans groot dat hij binnenkort de overstap naar RKEDO al maakt.

Aan onze versterkingen lag het in ieder geval niet. De beste doelman van RKEDO stond onder de lat. Dat betekende dat Tom het veld moest ruimen zodat hij aan zijn wisselbeurt kon voldoen. Tom had al zes hele wedstrijden achter elkaar gekeept en we gunde hem een halfuurtje welverdiende rust. In de spits hadden we Barry, één van de hoofdsponsoren van onze club. Toen Loek aanbood om te gaan vlaggen was de opstelling gelijk duidelijk. Alex op doel, Barry in de spits en de rest er ergens ertussen. Deze geniale zet werd echter afgeluisterd door Wim Laan. Nu weten we ook gelijk wat de taak is van Wim in het begeleidingsteam van Sjors 1. Wim luistert af voor Frank. Hij zal binnenkort dus wel naar KGB vertrekken.

Onze tactiek werd dan ook aangepast nadat Wim was weggestuurd en het werkte. We kregen in de openingsfase zelfs kansen en de derde kans was raak. Bas schoot de bal op aangeven van Mark onhoudbaar achter Wim Laan. De weelde van een vroege voorsprong konden we dit seizoen al meerdere keren niet dragen en ook dit keer gingen we rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft beet Sjors iets meer van zich af en werd Alex nog twee keer verslagen. Beide keren was hij volledig kansloos. Vlak voor de laatste treffer kreeg ik een kans op de gelijkmaker. Mijn kopbal ging wel naar de hoek maar doelman Laan voorkwam de treffer. Hij hoefde niet eens te zweven.

Geen reactie's

Geef een reactie