RKEDO Veteranen 1 – Foto van vroeger
202
post-template-default,single,single-post,postid-202,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO Veteranen 1 – Foto van vroeger

Eigenaardigheden, iedereen schijnt ze te hebben. Gewoon een rare gewoonte of zelfs een tic. ‘Iedere gek heeft zijn gebrek’, luidt het spreekwoord maar voor een gebrek hoef je echt niet gek te zijn. Op iedereen valt immers wel iets aan te merken.

In de zomer van 1981 werd ik lid van voetbalvereniging Warmunda. Er waren geen F-pupillen dus ik begon in de E-tjes. Mijn lidnummer van nu is CBRQ34O en dat nummer vergeet ik nooit meer, dat zit nu eenmaal in mijn hoofd. Bij inschrijving bij Warmunda kreeg ik lidnummer 698. Ook dat nummer gaat nooit meer uit mijn geheugen. Ik heb een sterke dwang om nummer 698 altijd even op de zoeken indien mogelijk. Zoals bijvoorbeeld bij de Top 2000. Vorig jaar stond Rob de Nijs met het lied ‘foto van vroeger’ in die lijst op nummer 698. Dat ik dat op zoek mag je van mij best eigenaardig noemen, dat maakt me niks uit, ik doe het nou eenmaal.

Vijf weken geleden openden we de competitie in IJmuiden tegen SVIJ, met als resultaat een 2-6 overwinning, en gisteren moesten we wederom tegen de IJmuidenaren. Dat klinkt gek maar we zitten in een poule met slechts zes teams. Aanvankelijk waren dat er nog acht en dat is al weinig maar zowel de veteranen van Fortuna Wormerveer als die van Alcmaria Victrix zijn op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere poule. Alcmaria komt nu uit in een echte Alkmaarse poule met twaalf teams, zoals het hoort. Ook Fortuna Wormerveer speelt nu in een poule van twaalf waarvan er elf uit West-Friesland komen. Daar hadden wij graag ingezeten maar ons verzoek tot overplaatsing werd helaas niet ingewilligd.

We zijn dus veroordeeld tot vijf tegenstanders die we vier keer treffen. Zo’n kleine poule heb ik nog nooit meegemaakt zelfs niet in mijn eerste seizoen in de E2 van Warmunda zoals deze foto van vroeger bewijst. Het is een poule van negen met onder andere Noordwijk E8, E9 en E10. Dit seizoen heeft Noordwijk ook een E10 maar als je bedenkt dat het destijds om elftallen ging in plaats van zeventallen had Noordwijk vroeger echt een enorm grote jeugd. Bij de jeugd zie je nog wel eens kleine poules maar alleen onze toppers van de E1 moeten het met een tegenstander minder dan ons doen, de rest van de RKEDO-teams zitten in een veel grotere poule.

We hebben dit seizoen dus een poule van zes teams en we kregen gisteren SVIJ op visite. Op papier een makkie want ze waren de hekkensluiter en dan sluipt de onderschatting en gemakzucht de ploeg binnen. De meeste spelers waren een half uur voor aanvang nog niet aanwezig en daar begint het eigenlijk al fout te gaan. Het laatkomen resulteerde in het feit dat er te veel spelers aan de late kant op het veld verschenen. Op het moment dat scheidsrechter Bram floot voor het beginsignaal had nog lang niet iedereen een bal aangeraakt. Het langdurig rondspelen achterin was dan ook een soort warming-up dat bij het eerste balverlies keihard werd afgestraft. Een geweldig afstandsschot verschalkte Bas, onze doelman zodat we al vroeg tegen een achterstand aankeken. Oké, wij hadden veel meer de bal, SVIJ liep vooral achter ons aan maar wij liepen dan weer de hele wedstrijd achter de feiten aan. Pieter maakte nog wel voor rust de gelijkmaker en er leek dan ook niet veel aan de hand. Maar door een combinatie van individuele fouten (zo ging ik onvergefelijk onder een bal door), en dodelijke efficiëntie van de gasten, keken we al vroeg in de tweede helft tegen een 1-3 achterstand aan. We creëerden daarna kans op kans maar de doelman van SVIJ ontpopte zich steeds meer als man van de wedstrijd. We speelden echt niet slecht maar de doelman leek gewoon niet meer te kloppen. Helaas spelen we geen twee keer drie kwartier meer anders had een overwinning er nog wel ingezeten maar nu kwamen we niet verder dan een aansluitingstreffer in de slotseconde.

Een bittere pil omdat de nederlaag totaal onnodig was. Koploper WSV’30 maakte geen fout zodat het gaatje met ons als runner-up al acht punten is. Om dat gat te dichten zullen we dus reuzestappen moeten zetten. En laat Giant Steps van jazzsaxofonist John Coltrane een paar jaar geleden nou op nummer 698 in de zwarte lijst van Radio 6 gestaan te hebben. Je hebt er natuurlijk helemaal niets aan maar ik kan er wel een stukje over schrijven.

foto (1)

Geen reactie's

Geef een reactie