RKEDO 4 – Afvalputje
195
post-template-default,single,single-post,postid-195,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO 4 – Afvalputje

Bed, bad en brood heeft een aanzuigende werking, beweert de PVV. Daar klopt helemaal niks van, dat durf ik hier wel te beweren. De mensen om wie het gaat zijn het afvalputje van de samenleving. Daar laat je je echt niet vrijwillig naar toe zuigen. En door een gebrek aan zuigkracht is RKEDO 4 in grote problemen.

Jarenlang is RKEDO 4 het warme bad geweest voor uitgerangeerde voetballers. Spelers die nergens anders naar toe konden werden liefdevol opgevangen. Talentloze voetballers, overjarige keepers, bierbuiken en dwarsliggers, iedereen was welkom bij het afvalputje van onze mooie voetbalvereniging. De functie van RKEDO 4 is een zeer belangrijke binnen de club. Door het vierde hebben spelers de weg omhoog weer gevonden met bestemming vlaggenschip. Door het vierde zijn huwelijken in stand gebleven omdat vaderlief zijn stoom kon uitblazen op het voetbalveld. Door het vierde hebben dolende jeugdspelers een bestemming gevonden en het vierde is een belangrijk opleidingsinstituut gebleken voor de veteranen.

Afgelopen zondag speelde RKEDO 4 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en waarschijnlijk komt er geen volgend seizoen meer. Ja, RKEDO 5 wordt dan waarschijnlijk RKEDO 4 maar het huidige vierde wordt ernstig in zijn voortbestaan bedreigd. Uit de toch al krappe selectie vallen er komend seizoen nogal wat spelers weg. Tinus, Marco en Bram stoppen zeker en Roel denkt er door blessureleed ernstig over na. Nico blijkt ook opeens aan slijtage onderhevig te zijn. Hij heeft een versleten knie. Dat krijg je kennelijk van ruim vijftig seizoenen ballen uit het doel duiken. Gisteren kreeg ik echter nog een veel hardere klap te verwerken dan die van vorige week op mijn neus. Schumi was zich ’s middags al moed aan het indrinken bij het Sportcafé in De Goorn en na een pilsje of vijftien kwam het hoge woord er uit. ,,Ik ga naar Kwiek”, deelde hij tussen twee slokken door aan Bram en mij mee. Schumi naar Kwiek. Dat kan niet, net nu hij eindelijk zijn plek centraal achterin heeft gevonden. Is hij gescout toen hij dit seizoen die ene vrije trap in het doel hengstte of moet de kantine-omzet bij Kwiek fors omhoog? Schumi hoort niet bij Kwiek, Schumi hoort bij RKEDO, hij vult nota bene een pagina in het jubileumboek. Met trillende benen betraden de tegenstanders het veld als ze Schumi ook wel bekend als John Beton in zijn Edo-outfit zagen staan. We stonden dan eigenlijk al met 1-0 voor. Zijn spijkerharde slidings worden gevreesd en hij is voor niemand bang. Benny, Wesley en Bob beraden zich nog over hun voetbaltoekomst maar de ‘reus van RKEDO 4 gaat dus naar Kwiek.

De Veteranen willen mij graag inlijven maar ik weet het nog niet. Ik ben Francesco Schettino niet dus ik verlaat het zinkende schip pas als laatste maar misschien moet ik de overstap noodgedwongen maken. De aanzuigende werking bij RKEDO 4 is er niet en is er ook nooit geweest. Er is echter een reddingsboei. Volgende week is de laatste wedstrijd en doen er door het oplopende spelerstekort acht A-junioren met ons mee. Ik hoop dat ze het leuk vinden want zij zijn de enige kans voor het bedreigde vierde. Als zij er volgend seizoen bijkomen kan RKEDO 4 volgend jaar weer door als afvalputje. Een niet te onderschatte functie bij een club.

Geen reactie's

Geef een reactie