RKEDO 4 – Heintje Davidseffect
190
post-template-default,single,single-post,postid-190,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

RKEDO 4 – Heintje Davidseffect

Heintje Davidseffect

Er zijn doelpunten die je altijd kunt zien. Die van Van Basten in 1988 in de finale tegen de Sovjet-Unie, die van Bergkamp tegen Argentinië in 1998 en die zweefkopbal van Van Persie vorig jaar tegen Spanje. Stuk voor stuk geweldige doelpunten. Ik ga hier dan ook niet beweren dat de 6-0 van Bram​ vanochtend tegen Con Zelo in dat rijtje thuis hoort maar fraai was de treffer wel. Een dropkick van randje zestien meter snoeihard tegen de touwen. Het doelpunt was niet belangrijk. Het was de laatste van de wedstrijd maar dat doet er niet toe. Een schitterend doelpunt waar Bram later nog over opschept tegen zijn kleinkinderen. Want Bram is heel goed met kinderen, daarom wordt hij ook de nieuwe jeugdvoorzitter. En dat is goed nieuws voor RKEDO maar niet voor RKEDO 4.

Voor de wedstrijd kondigde Bram namelijk zijn afscheid aan. Voor de derde keer in zijn carrière stopt hij met voetballen. Maar voor het zover is wil hij iedere wedstrijd die hem nog rest een fraaie treffer maken. Toch had die treffer van Bram er bijna niet geweest want de scheidsrechter had er bij 5-0 zomaar eerder mee op kunnen houden. ‘Stop er maar mee scheids, dit heeft geen zin meer’, riepen diverse spelers van ons. De jongens van Con Zelo hadden er gewoon niet zo veel zin in. Kwamen al een half uur te laat, leken collectief dronken en maakte er voor zichzelf, voor ons en voor de scheidsrechter geen prettige wedstrijd van.

Con Zelo kan er ook gewoon geen ene klote van, dat was al bekend na de uitwedstrijd maar je moet toch altijd maar weer zien te winnen. Het eerste doelpunt maken is dan altijd heel belangrijk dus nam ik die maar voor mijn rekening. Nadat Wesley​ de tweede had gemaakt was het pleit al beslecht. Pieter​ scoorde voor de rust en na de rust en Con Zelo wist er ook nog eentje voor ons te  maken. En Bram maakte dus de laatste. Wil je hem nog een keer zien schitteren kan dat natuurlijk. Zijn afscheidstournee voert hem nog langs vier sportparken. Drie keer op De Krom, een keer in Obdam bij Victoria, een keer bij DWB op sportpark De Weere en zijn carrière wordt op 3 mei afgesloten bij Spartanen in Wognum. Of gelooft u daar net als ik helemaal niks van. Als straks in november of december Bram op de weegschaal staat, schopt Claudine hem gewoon ’s zondags naar de Krom. De buik moet minder want de Kerst staat ook nog voor de deur. Een goed idee vindt Bram want voor een potje voetbal om 9.30 uur is hij altijd wel te porren. Een vierde keer stoppen met voetballen gaan we dan ook vast en zeker nog meemaken.

Geen reactie's

Geef een reactie