Afvallen met Sonja
126
post-template-default,single,single-post,postid-126,single-format-standard,bridge-core-2.3.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Afvallen met Sonja

Een volle neef van me speelde in zijn jeugd in hetzelfde voetbalteam als Barry Opdam en ik ken jongens die vroeger met Marco van Basten, Ruud Vormer of Willy Overtoom hebben gevoetbald. Ik kan niet zeggen dat ik ooit teamgenoot was van een profvoetballer. Oké, ik heb in de klas gezeten met doelman Frank van der Geest en heb een keer in de auto gezeten met Ron Vlaar maar ik heb nooit samen met ze tegen een balletje getrapt. Als je bij mij in het team zat, wist je zeker dat het met je carrière was gebeurd.

Om bij te verdienen werkte ik vroeger in de bollen. Veel bloembollenbedrijven hadden een eigen zaalvoetbalteam. Ik werkte bij De Jong. Het bedrijf was te klein om een eigen team op de been te brengen. Dat gold ook voor het bevriende bedrijf van Bakker. Samen werd door Bakker en De Jong daarom zaalvoetbalteam BaJo opgericht. In de naam op het blauwwitte tenue van BaJo deed een afbeelding van een tulp dienst als J.

In aanloop naar het prestigieuze bollentoernooi dat jaarlijks op Goede Vrijdag werd gehouden, speelden we diverse oefenwedstrijden. Het was keer op keer moeilijk om voldoende spelers te regelen. Als we echt niet meer wisten wie we moesten vragen deed Sonja mee, een dochter van Bakker. Van iedereen met wie ik heb gevoetbald is Sonja zonder twijfel het beroemdst geworden.

Tweemaal heeft BaJo het bollentoernooi gewonnen. Dat was beide keren zonder Sonja. Als Sonja meedeed vielen we in de poulefase al af.

2 Reactie's

Geef een reactie